Sint-Jozefkapel

 E.H. J.F. Bosteels liet een  nieuwe Sint-Jozefkapel  bouwen, een juweeltje in de streek.
Deze kapel is gewijd aan de H. Jozef en werd voltooid in 1936. E.H. Mgr. Coppieters kwam de kapel plechtig inwijden op 22 oktober 1936.

Ze behoort tot het vroeg-religieus architecturaal oeuvre van de Gentse Sint-Lucasarchitect Adriaan Frans Bressers (1897-1986).
Het befaamde kunstatelier Bressers-Blanchaert, met een traditie in productie van neogotische religieuze kunst, stond in voor de kapeldecoratie en uitrusting. Aan de kapel werd een architecturale vorm én een interieuraankleding verleend los van de neogotiek, doch beantwoordend aan de gewijzigde opvattingen die op dit vlak tijdens het interbellum bij gebouwen voor de katholieke eredienst ingang vonden. Dit komt ondermeer tot uiting in een vlak afgedekt breed schip zonder zijbeuken en met cassettenplafond, koepelbouw boven het koor met galerij en mozaïeken. Dit alles gecombineerd met moderne structurele en decoratieve elementen in art deco-stijl: marmeren lambrisering, mozaïekvloeren, smeedwerk van hekken en meubilair, glasraamkunst uit het interbellum.

Architect Bressers ontwierp ook de modernistische bakstenen traptoren (campanile) met kruis. Deze getuigt opvallend van de Dudokinvloeden op de architectuur van het interbellum in Vlaanderen. beeldengroep boven de poort
 

inkompoort Sint-Jozefkapel

muurschilderijen

detail van een muurschilderij

Het interieur wordt opgeluisterd door figuratieve muurschilderingen en mozaïeken naast geschilderde bijbelteksten en gebeden.